Wie is wie

Partijbestuur

Miguel Stevens

Voorzitter

Miguel STEVENS is geboren in 1960 en dierenarts van Vorming. Van 1988 tot 2013 voerde hij diverse functies uit bij Defensie, waarbij hij als dierenarts Luitenant-Kolonel van 1999 - 2012 hoofd was van de Diergeneeskundige Dienst, en van 2009-2012 Voorzitter van de NATO werkgroep inzake “Food and Water Safety”. Nu heeft hij nog steeds een kabinet Kleine Huisdieren in de Capucienenstraat en is hij ook auditeur in de Voedselveiligheid. Naast zijn job is basketball zijn grote passie.

Al in zijn studententijd was hij politiek actief in de Faculteitsraad Diergeneeskunde, in de Raad van Bestuur van de toenmalige RijksUniversiteit Gent en als Voorzitter van het Faculteitenconvent.

In 1995, na zijn terugkeer uit Duisland, werd hij actief lid van CD&V Ieper, maakte deel uit van het bureau van de Afdeling Ieper sinds 1998 en is nu sedert januari 2013 Voorzitter van de Lokale Afdeling.

Jan Durnez

Vertegenwoordiger college

Jan Durnez werd na de verkiezingen van 2012 burgemeester van onze stad. Hij was hier al schepen van 1983-1991. Zijn loopbaan verliep op alle bestuursniveaus (stad, provincie, federaal, Vlaams en Europees) tussen Ieper-Brugge-Brussel-Brugge-Brussel en weerom Ieper.  Van 1975-1979 actief speelplein- en jeugdwerker in de beginjaren van het JOC, samen met Paul Victoor, die zijn schoonbroer werd.  Daarna docent pedagogiek in Hoger onderwijs te Brugge. Van 1980-1991 kabinetsadviseur en woordvoerder in Brussel bij de Ministers Lavens, Daniël Coens en Paul Breyne.  Na zes jaar provincieraadslid was hij achttien jaar lang (eerste) gedeputeerde in de provincie te Brugge, toen moest hij de gemeenteraad van Ieper achter zich laten.  Jan Durnez was ook de gewaardeerde voorzitter van de Vereniging van Vlaamse provincies. Hij was medeoprichter van de West-Vlaamse Hogeschool HOWEST waarvan hij voorzitter is. Sinds 2009 ook (co)voorzitter van de Europese Groepering West-Vlaanderen-Flandre- Dunkerque- Côte d’Opale. Is momenteel als enige West-Vlaming lid van het Europese Comité van de Regio’s. In het ieperse is hij betrokken bij het Jan Yperman Ziekenhuis, was twintig jaar voorzitter van het regionaal landschap en nog steeds voorzItter van de 100 km van Ieper en medeoprichter van vzw Folkfestistival Dranouter. Was van 2009-2012 lid van de Senaat en tot op heden Vlaams parlementslid en er commissaris Onderwijs, Binnenland en Platteland.

Hij woont sinds 1985 met zijn echtgenote Hilde George in de Capucienenstraat. Zijn drie kinderen wonen ook met hun gezin in Ieper. 

Katrien Desomer

Ondervoorzitter

Katrien Desomer kwam de Ieperse politiek binnen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.

Na één jaar in de gemeenteraad werd ze schepen van economie, cultuur en personeel. Dit tot op vandaag.

Sinds enkele jaren is ze ondervoorzitter van de Ieperse cd&v-afdeling en lid van het regionaal en provinciaal bestuur.

Naast de politiek is ze actief als medezaakvoerder  van een studiebureau gespecialiseerd in milieu, stedenbouw en energie.

Ze is gehuwd met Stephen Lernout en mama van Martijn en Suzanne.

Katrien draagt positiviteit en eerlijkheid hoog in het vaandel. Ze stoort zich aan zure mensen en onzin op sociale media.

Haar motto: “Believe that the best is yet to come, no matter what!

Jan Breyne

vertegenwoordiger fractie

Jan Breyne heeft een gevulde professionele loopbaan bij het stadsbestuur van Ieper achter de rug: achtereenvolgens was hij toerismedirecteur, communicatieambtenaar en afdelingschef burgerzaken, stadontvanger en stadssecretaris. Hij was vijf jaar lang de nationale voorzitter van de federatie van gemeentesecretarissen.

Na zijn pensionering werd hij, na een ommetje op het kabinet van Premier Leterme, raadslid en fractieleider van de meerderheid in de Ieperse raad. Velen hebben in het verleden op zijn inzet en zijn kunde een beroep gedaan en ook vandaag nog zet hij zich in voor talrijke initiatieven, die het leven in Ieper aangenamer, actiever en mooier maken. In de gemeenteraad wil hij, als woordvoerder, een gezicht geven aan de meerderheidsfractie en kan daarbij rekenen op zijn ruime ervaring als vroegere stadsambtenaar.

Paul Victoor

Secretaris

Nog geen informatie ontvangen.

 

 

Peter Dehaerne

Peter Dehaerne

Vertegenwoordiger OCMW

Peter Dehaerne (47) is een rasechte Ieperling, net zoals zijn ouders (Jeanine Baratto en Robert Dehaerne), zijn tweelingbroer Stefaan en de jongere zus Inge en jongste broer Jeroen. Zijn schoolloopbaan in een notendop: de kleuterschool van de Heilige Familie, de basisschool van Sint-Michiels en de economische afdeling van het Sint-Vincentiuscollege. Peter studeerde af als onderwijzer aan de Normaalschool in Torhout.

Ondertussen is hij gehuwd met Karina Ossieur en vader van twee tieners: Simon en Margot. Sedert 1998 wonen ze in de Capucienenstraat. Na bijna 20 jaar lesgegeven te hebben in de Vrije Basissschool Lyceum-HFI werd hij in 2008 directeur van de Vrije Basisschool Immaculata.

Zijn roots in het politieke leven liggen bij de CD&V-jongeren. Ondertussen kan hij als OCMW-raadslid in bijna 20 jaar het sociale karakter van Ieper helpen bewaken. Hij beseft dat het goed leven is in Ieper, maar wil dat dit voor iedereen zo blijft. Hij zet zich graag in voor jonge ouders, ondernemende mensen en zeker voor wie wat meer zorg op maat nodig heeft. Kortom, iedereen in Ieper kan rekenen op Peter en de CD&V!

Sabine Goudeseune

WG Beweging

Sabine Goudeseune woont in Vlamertinge, is gehuwd en moeder van 2 volwassen dochters. Ze werkt in de grafische sector. Via haar inzet voor het verenigingsleven is Sabine in de politiek 'gerold'. Van 2007 tot 2012 was ze gemeenteraadslid en lid van de raad van bestuur van vzw Joc en AGB Vauban (sportzone). Sinds 2013 maakt Sabine deel uit van de OCMW-raad. Daar helpt ze zoeken naar oplossingen voor mensen die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Vooral het beleid i.v.m. jongeren, vreemdelingen en gebouwenbeheer zijn haar stokpaardje. Sabine is via het OCMW lid van de Raad van Bestuur van sociaal verhuurkantoor De Woonsleutel en Huize Wieltjesgracht. Ze is ook lid van de Gecoro (ruimtelijke ordening). In de maandelijkse fractievergaderingen kan ze nog steeds de punten van de gemeenteraad bespreken en de vragen van inwoners aan bod laten komen.

Naast haar politiek engagement zet Sabine zich ook in voor enkele Vlamertingse verenigingen o.a. het Kermiscomité, de Gezinsbond, Femma, wandelclub De Westhoekstappers, het Sint-Maartenscomité en beweging.net met als doel het sociale contact tussen de mensen te bevorderen.

Stefaan Pincket

Senioren

Nog geen informatie ontvangen.

 

 

 

Jef Bode

Senioren

Als rasechte Ieperling geboren (1949) en getogen. Lager onderwijs in de St.-Michielschool, Latijn Griekse humaniora in St.-Vincentiuscollege, studies geneeskunde aan KUL.

Nadien startte ik een 40 jarige carrière als huisarts in Boezinge aanvankelijk samen met Paul Danneels en later samen met mijn dochter Tine en Astrid. In 1976 gehuwd met Jetje Degroote: 4 kinderen Jan, Lieven, Tine en Tim en (tot nog toe) 7 kleinkinderen.

Op 1 oktober ll. leek de tijd rijp om een punt te zetten achter het drukke leven als huisarts en komt er uiteraard wat tijd vrij voor andere interesses. Mij werd gevraagd om actief deel te nemen aan het project CDenV - senioren wat ik met veel plezier heb toegezegd. De politieke belangstelling en overtuiging werd mij  met de paplepel toegediend. Vader Marcel was immers van 1954 tot 1977 CVP volksvertegenwoordiger als voorganger van Paul Breyne, Yves Leterme en Jan Durnez. Zijn engagement en bezieling lijkt mij voor CDenV nog altijd actueel: zorg voor de minderbedeelden, solidariteit, kortom: streven naar het "WIJ - gevoel" dat nu het waardevol CDenV - thema is.

0475 85 95 19

Brigitte Vanoverberghe

Ledenwerving en Penningmeester

Ik werd geboren  op 10 juli 1957 in Ieper, bracht mijn jeugd door in Brielen en volgde onderwijs in Ieper en Gent. Nu woon ik reeds  enkele jaren aan de rand van de stad en voel me er echt thuis.

Door mijn job als administratief bediende in het Jan Ypermanziekenhuis ( na 36 jaar nog altijd met veel enthousiasme) sta ik  midden de mensen en probeer ik iedereen met raad en daad bij te staan.

Daarnaast geniet ik graag  met vrienden van het gevarieerde Ieperse culturele aanbod en  natuurlijk ook van de gezellige sfeer in de binnenstad. Ik hou er ook aan mensen  te laten kennismaken met  de  geschiedenis  van de streek  en de unieke rol die we door het zichtbare oorlogsverleden  kunnen opnemen als vredesstad.

In mijn familie was sociaal engagement een evidentie en in verschillende organisaties ( zoals Markant en Davidsfonds) probeer ik  die betrokkenheid verder te zetten.

Als single vind ik het belangrijk om mij thuis te voelen in een groep van familie en vrienden, waaronder ik de afdeling van de CD&V mag rekenen,  en daarom wil ik graag dit engagement in het bureau opnemen. 

 

Frederik Liefhooghe

Communicatie

Frederik Liefhooghe is al enkele jaren lid van jong CD&V.  Na het verzorgen van de nieuwe website voor CD&V afdeling Ieper is dan ook de stap gezet naar een nieuwe rol binnen de partij dit als communicatie verantwoordelijke.

 

Momenteel woont hij in Hollebeke en is werkzaam als administratief medewerker van de scholengemeenschap Bertinus Collectief te Poperinge. In zijn vrije tijd is hij bezig met webdesign en wielrennen.

 

Ieper zelf heeft altijd een speciale betekenis voor hem aangezien zijn schooljaren in het secundair onderwijs heeft doorgebracht.  Hiernaast geniet hij ook regelmatig van het talrijke aanbod van de lokale restaurantjes, cafés en evenementen.