Wie is wie

OCMW

Marieke Cloet

Voorzitster OCMW

Marieke Cloet is OCMW voorzitter en schepen. Ze werd de eerste keer gemeenteraadslid op 1 januari 1989 en schepen in december 1991.

Sedert 2001 is Marieke OCMW voorzitter.

Ze werkte in het (buitengewoon) onderwijs als ondersteunend personeelslid, en heeft een kabinetsverleden bij de Ministers Paul Breyne, Daniel Coens en Hugo Weckx.

Ze was ook 10 jaar docente aan de Provinciale school voor Bestuursrecht te Brugge.

Zij is lid van de beheerraad van de vzw Jan Yperman, is ook voorzitter van de Vereniging Ons Tehuis, van de vereniging OCMW Wieltjesgracht en van de Vereniging O.L.Vrouw Ziekenhuis.

 

Heeft al jaren een reis microbe en gaat het liefst met de rugzak andere continenten ontdekken. Afrika en Zuid Amerika genieten haar voorkeur.

Tijd doorbrengen met vrienden en met familie, koken, in de tuin werken en boeken lezen, maar het liefst tussen de mensen staan als WIJ mens. 

Katrien Descamps

OCMW-raadslid

Katrien Descamps is gehuwd met Kris D'huysser en mama van Arne en Simon.

Sinds 2013 is zij aan de slag als directeur van het Sint-Jozefscollege in Wervik. Dit is een secundaire school die behoort tot de scholengemeenschap Scholen aan de Leie.  Deze zeer boeiende job vraagt uiteraard veel energie van haar(vooral mentale). Af en toe wat ontspanning is noodzakelijk. Hiervoor kan ze - naast haar gezin en familie- terecht bij Femma en het Davidsfonds. Daarnaast speelt ze ook klarinet in de Koninklijke Harmonie Ypriana.

Zij nam in 2006 en in 2012 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen omdat ze zich wil inzetten voor een sociale stad waar het aangenaam wonen is voor iedereen!

Peter Dehaerne

Peter Dehaerne

OCMW-raadslid

Peter Dehaerne (47) is een rasechte Ieperling, net zoals zijn ouders (Jeanine Baratto en Robert Dehaerne), zijn tweelingbroer Stefaan en de jongere zus Inge en jongste broer Jeroen. Zijn schoolloopbaan in een notendop: de kleuterschool van de Heilige Familie, de basisschool van Sint-Michiels en de economische afdeling van het Sint-Vincentiuscollege. Peter studeerde af als onderwijzer aan de Normaalschool in Torhout.

Ondertussen is hij gehuwd met Karina Ossieur en vader van twee tieners: Simon en Margot. Sedert 1998 wonen ze in de Capucienenstraat. Na bijna 20 jaar lesgegeven te hebben in de Vrije Basissschool Lyceum-HFI werd hij in 2008 directeur van de Vrije Basisschool Immaculata.

Zijn roots in het politieke leven liggen bij de CD&V-jongeren. Ondertussen kan hij als OCMW-raadslid in bijna 20 jaar het sociale karakter van Ieper helpen bewaken. Hij beseft dat het goed leven is in Ieper, maar wil dat dit voor iedereen zo blijft. Hij zet zich graag in voor jonge ouders, ondernemende mensen en zeker voor wie wat meer zorg op maat nodig heeft. Kortom, iedereen in Ieper kan rekenen op Peter en de CD&V!

Sabine Goudeseune

OCMW-raadslid

Sabine Goudeseune woont in Vlamertinge, is gehuwd en moeder van 2 volwassen dochters. Ze werkt in de grafische sector. Via haar inzet voor het verenigingsleven is Sabine in de politiek 'gerold'. Van 2007 tot 2012 was ze gemeenteraadslid en lid van de raad van bestuur van vzw Joc en AGB Vauban (sportzone). Sinds 2013 maakt Sabine deel uit van de OCMW-raad. Daar helpt ze zoeken naar oplossingen voor mensen die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Vooral het beleid i.v.m. jongeren, vreemdelingen en gebouwenbeheer zijn haar stokpaardje. Sabine is via het OCMW lid van de Raad van Bestuur van sociaal verhuurkantoor De Woonsleutel en Huize Wieltjesgracht. Ze is ook lid van de Gecoro (ruimtelijke ordening). In de maandelijkse fractievergaderingen kan ze nog steeds de punten van de gemeenteraad bespreken en de vragen van inwoners aan bod laten komen.

Naast haar politiek engagement zet Sabine zich ook in voor enkele Vlamertingse verenigingen o.a. het Kermiscomité, de Gezinsbond, Femma, wandelclub De Westhoekstappers, het Sint-Maartenscomité en beweging.net met als doel het sociale contact tussen de mensen te bevorderen.

Micheline Sandelé

OCMW-raadslid

Micheline Sandelé woont sinds 13 jaar in Ieper. Zij heeft jaren gewerkt als leerkracht in de Heilige Familie en is nu directeur van het centrum voor volwassenenonderwijs CVO Westhoek-Westkust met zetel in de Stationsstraat 25 te Ieper. Het katholiek onderwijs is dus altijd haar werkgever geweest en om dan de stap te zetten naar een politieke partij was de keuze snel gemaakt. CD&V gaat voor een ‘wij’-verhaal, samen ben je sterk, en bereik je zoveel meer. Als OCMW-raadslid kan ze actief meewerken aan belangrijke projecten rond armoedebestrijding, kansarmen, vluchtelingenproblematiek, … Er komt personeelsbeleid bij te pas, het beheer van gebouwen, … allemaal items die haar uitermate boeien. In de weinige vrije tijd leest ze graag een boek of gaat ze wandelen, dat verzet de gedachten.

Lies Sampers

OCMW-raadslid

Lies Sampers (34 jaar) baat samen met haar man Wim Derycke en 2 dochters, Noor en Lotte, het landbouwbedrijf Torenhof uit in de Brielenstraat te Vlamertinge.  

Op hun boerderij doen ze aan akkerbouw en houden ze zowel vleesvee als melkvee. Daarnaast zijn ze ook een zorgboerderij en ontvangen ze op regelmatige basis scholen en groepen om uitleg te geven over het boerderij-leven!

Lies werkt daarnaast ook deeltijds als verpleegkundige in het JYM Ziekenhuis en sinds 2015 zetelt ze voor CD&V als raadslid in de OCMW-raad te Ieper.

Haar interessevelden zijn:

- Landbouw, milieu en natuur

- Gezin, jeugd en 3de leeftijd

- Zorg voor mensen met een beperking

- Ruimtelijke ordening