Wijsheid en gedrevenheid

Katrien Desomer Jan Durnez CD&V Ieper
zo, 18/02/2018 - 10:56
Jan Breyne

Lijsttrekker Katrien Desomer toont fier de oranje button met haar slogan “100% Ieper”.
Dat blijft ook de motivatie van mijn 2 gesprekspartners, Burgemeester Jan Durnez en lijsttrekker Katrien Desomer.

“We kenden 5 dynamische jaren”, steekt Jan van wal, “er waren veel investeringen op alle gebied.  Hierdoor is de algemene kwaliteit van de stad erg verbeterd. Voetpaden, straten en pleinen kregen een nieuw kleedje, het Vleeshuis werd opgesmukt en zowat alle stadsdiensten huizen nu in nieuwe accommodaties, … Ieper is aantrekkelijk geworden. En het ‘fabeltje’ van de brain drain gaat ook niet op: vele honderden jonge mensen kwamen in Ieper wonen.

De laatste jaren verkeerde Ieper in rustig politiek vaarwater, met de meerderheid als trekker.

Maar dat 2018 een uiterst belangrijk jaar wordt beseft Katrien  helemaal: “Het is Jans laatste jaar als Burgemeester en als lijsttrekker ben ik mogelijks aan zet om hem op te volgen als de kiezer ons vertrouwen geeft. Ik leerde al heel wat van hem: zijn geduld en zijn wijsheid bijvoorbeeld.”

“Ik zal graag op de lijst staan om voluit te steunen”, stelt Jan.

Katrien: “We hebben een goede, grote jongerenploeg achter ons, en de combinatie van het jeugdig enthousiasme en  de ervaring van mensen als Jan stemt ons hoopvol… Jongeren engageren zich weer, bijvoorbeeld in het YperMuseum, waar jongeren mee-denken en mee-leven. Dat mag gerust doorgetrokken worden naar de politiek.

Jan: “We worden als stad overal geprezen. Velen, ook grotere steden, kijken naar ons op. Op alle fronten grepen we kansen: evenementen brengen leven in de stad, er kwamen meer dan 1000 woongelegenheden bij, de handel bloeit, …. Ik wilde altijd een verbindende figuur zijn. Ik heb veel geluisterd en goede initiatieven gesteund, ook wanneer ze van de oppositie kwamen. Het was beter om elkaar in die dingen te vinden, dan om elkaar te zoeken”.

Met de wijsheid van Jan en de gedrevenheid van Katrien wachten Ieper nog schitterende tijden!