Nieuwjaarsreceptie CD&V Ieper 2016

NieuwjaarsreceptieMiguelStevens
ma, 25/01/2016 - 21:38
Miguel Stevens

Speech voorzitter tijdens nieuwjaarsreceptie CD&V Ieper 2016:

Voorzitter,

Burgemeester,

Beste vrienden en sympathisanten,

 

In de eerste plaats wil ik jullie natuurlijk bedanken voor het gestelde vertrouwen, en mij nog eens 3 jaar te willen dulden als Voorzitter van de CD&V-afdeling van de mooiste, bruisendste en meest dynamische Stad van Vlaanderen.

 

Ik ben inderdaad ongelooflijk fier Ieperling te zijn, en deze fierheid werd telkens gestreeld in het verleden, toen ik veel internationale collega ‘s naar onze stad mocht uitnodigen. Telkens regende het complimenten na een congres te Ieper, en boven alles vond iedereen het telkens “een heel warme Stad, een Stad met karakter”.

 

En dat karakter, beste vrienden, dat is de stempel die wij als lokale CD&V Afdeling hebben gedrukt op deze Stad. Het is dankzij de inzet van de vele CVP en CD&V- mandatarissen van de laatste tientallen jaren dat wij nu de Stad hebben van vandaag, waar het goed is te wonen, goed om te werken, maar ook waar toeristen graag naar toe komen.

 

Het evenwicht tussen de vele aspecten, sociaal, cultureel, ondernemerschap is iets waar wij als Ieperse CD&V fier mogen op zijn.

 

Ook in de afgelopen 3 jaren werd er op ditzelfde elan verder bestuurd door de ploeg onder leiding van Jan Durnez, en ik ben er zeker van dat dit ook de volgende 3 jaar het geval zal zijn.

 

En het was inderdaad efkens slikken toen Yves Leterme, die op dit moment weer aan de andere kant van de wereld zit en zich laat verontschuldigen, ons in November definitief liet weten dat hij het burgemeesterschap niet kon opnemen.

 

Wij hebben echter alle begrip dat hij dergelijke opportuniteiten niet naast zich neer kon leggen. We zijn er zelfs fier op dat iemand uit ons midden geroepen wordt om dergelijke internationale verantwoordelijkheden op te nemen. Dit getuigt van de waarde en de kwaliteiten van de mensen uit onze afdeling.

Zoals we ook fier zijn dat Mariola Moeyaert het op haar jonge leeftijd reeds bracht tot universiteitsprofessor in de Verenigde Staten. Ook daar is het een aderlating in onze groep mandatarissen, maar we zijn ervan overtuigd dat ze hier in de toekomst zal terug staan, een pak ervaring rijker die dan ook weer onze Stad zal ten goede komen.

 

Wij hadden een goed bestuur en we hebben een goed bestuur. De meeste Ieperlingen liggen niet wakker van WIE bestuurt, maar hoe er bestuurd wordt, en enkel en alleen een krachtige, maar vooral eendrachtige CD&V groep staat hier garant voor. En dat moet elke mandataris begrijpen.

 

 

Want inderdaad, vandaag start onze campagne 2018. We gaan niet gaan doemdenken, maar we zullen ook niet hautain doen. We zullen als partij gewoon hard werken en vooral communiceren om de Ieperlingen ervan te overtuigen dat de beste garantie voor de toekomst CD&V is, zoals we dat reeds meer dan 50 jaar bewijzen. Daarom gaan we in de komende maanden werk maken van het zoeken naar geschikte kandidaten, uit alle deelgemeenten, uit de verschillende leeftijdscategorieën, met diverse interesses, kortom zo heterogeen mogelijk, maar allen met 1 gemeenschappelijke factor: Maximaal willen bijdragen om IN PLOEG IEPER een stad te houden waar het goed is om te wonen, goed om te werken, goed om te leven en goed om zich te ontspannen.

 

Tenslotte wens ik nog een persoonlijke boodschap mee te geven aan alle mandatarissen op alle niveaus, over ons ganse land. 

 

Besturen is een engagement voor en tussen de mensen. Laat ons land, laat Vlaanderen, laat onze provincie en laat onze Stad niet besturen door ambtenaren achter grote Exelsheets op computerschermen. Hun taak is advies te geven, en daarna de beslissingen van de mandatarissen uit te voeren. Besturen is meer dan handjes schudden en in de krant komen, maar is hard werken ACHTER de schermen om op basis van adviezen en eigen ervaringen de goede beslissingen te nemen.

 

En in Ieper zijn het gelukkig nog de CD&V- mandatarissen, die om de 6 jaar verantwoording afleggen aan de bevolking, die garant staan voor een goed bestuur, dit was vroeger zo, dit is nu zo, en dat zal in de toekomst zo zijn.

 

En als start naar 2018 ben ik dan ook fier U onze nieuwe afdelingswebsite te kunnen voorstellen.

 

Op jullie gezondheid en ik geef nu het woord aan de Burgemeester.

Nieuwjaarsreceptie CD&V Ieper 2016, voorzitter Miguel Stevens