Interview Luc Snaet

Interview Dieter Deltour en Luc Snaet
di, 05/09/2017 - 18:29
Dieter Deltour

INTERVIEW LUC SNAET

 

Luc Snaet en Kathleen Rousseau wonen sedert juni in het centrum van Zillebeke. Na vele jaren in Heuvelland te hebben gewoond, besloten ze om hun woning in De Klytte te verkopen en te kiezen voor een appartement in het hart van Zillebeke. Luc en Kathleen zijn zeker geen onbekenden voor de streek! Op ontelbare bals en feesten zorgde Luc voor ambiance onder de naam ‘Studio One’, in de tijd toen DJ’s nog een discobar heetten. In Heuvelland was hij actief als gemeenteraadslid en schepen. Samen met Kathleen baatte hij ook jarenlang een platenwinkel in de Stationsstraat uit. Ook vandaag is Luc nog altijd door de muzikale microbe gebeten, als zanger van de Mini Maxi Band. Wij gingen langs bij Luc en Kathleen om te vragen naar de redenen van hun verhuis en welke hun verwachtingen zijn…

Luc en Kathleen, vele mensen waren verrast dat jullie kozen om naar Zillebeke te verhuizen. Waarom die beslissing?

Kathleen: Nu onze dochters hun vleugels hebben uitgeslagen, was onze woning wat aan de grote kant gekomen. We wilden wat meer tijd voor onszelf en om te genieten van het leven. Daarom wilden we wat compacter gaan wonen.

Luc: Bovendien zijn we fervente reizigers. Een reisje met de mobilhome, een weekendje weg,… Hopelijk komt het er nu wat meer van. Toen we hoorden dat er op Zillebeke-Dorp nieuwe appartementen gingen komen, waren we direct geïnteresseerd.

Waarom kozen jullie om in Ieper te wonen?

Luc: Uiteraard kennen we de streek hier zeer goed. Ik speelde als discobar op ontelbaar veel feesten hier. In Ieper kom je altijd wel iemand tegen die je kent en ik hou nu eenmaal van dat sociaal contact.

Kathleen: Toen we de platenwinkel in de Stationsstraat hadden, hebben we ons altijd goed “gejeund”. Ieper heeft ook een goede reputatie. Er is altijd wel wat te doen in de stad en die is goed bereikbaar vanuit Zillebeke. Je bent ook zeer snel op de autostrade.

Waarom precies een appartement in Zillebeke?

Luc: Veel vrienden wonen hier en ik ken het dorp zeer goed. Ik heb hier destijds nog gewerkt en heb me altijd al een beetje “thuis” gevoeld in Zillebeke. Wat me ook bevalt, is dat het hier nog een echt dorp is, met een dorpsgevoel. Dat kende ik ook in De Klytte en daar hou ik wel van.

Kathleen: Wat mij aanspreekt, is de nabijheid van verschillende handelszaken, zoals een bakker, beenhouwer, krantenwinkel,… Je kunt hier nog alle boodschappen te voet doen. Dat misten we wel een beetje in De Klytte.

Luc: Ja, je vind hier echt alles wat je nodig hebt. Mensen beseffen niet altijd welke luxe dat is. Er is zelfs een uitstekende bandencentrale (Luc werkt bij Banden Forrez)!! Nee serieus, ik heb heel wat te danken aan Lucien Forrez. Hij heeft veel voor mij betekend en misschien daardoor ook dat we zo aan Zillebeke gehecht zijn.

Kathleen: Dat neemt niet weg dat we Heuvelland en De Klytte gaan missen hoor. In al die jaren hebben we toch veel vrienden gemaakt en hadden we veel mooie momenten, zoals de jaarlijkse kermis, die we mee hielpen organiseren. We gaan de band zeker niet verbreken.

Als we uit het raam van jullie appartement kijken, zien we al de eerste werken van de dorpskernvernieuwing. Schrikken die werken jullie niet af?

Kathleen: Eigenlijk niet. We weten dat dit een moeilijke periode zal worden, maar wat telt is het resultaat. We zullen dan in een veel mooier dorp wonen.

Luc: Als schepen in Heuvelland heb ik dat inderdaad ook meegemaakt. Ik was er verantwoordelijk voor nutsvoorzieningen: dat kan alleen maar grondig worden aangepakt en dan moet je nu eenmal door die periode van ongemakken heen.

Al veel plannen gemaakt voor jullie eerste maanden in Zillebeke?

Kathleen: Nee, laat ons eerst maar wat tijd om onze draai te vinden hier. Na 38 jaar De Klytte zal ik toch een aanpassingsperiode nodig hebben, denk ik. Maar we voelen ons al vanaf dag één welkom in Zillebeke, dus dat komt wel in orde.

Luc: Zo is het. We komen wonen in Zillebeke om wat meer tijd voor onszelf en mekaar te hebben. We plukken hier de dag en zien wel wat er op ons af komt!