Iedereen telt mee

Iedereen telt mee CD&V Ieper
ma, 19/02/2018 - 10:46
Marieke Cloet | Voorzitster OCMW

Terwijl iedereen geniet van de Kerstperiode zijn er ook in onze stad mensen die het moeilijker hebben in deze dagen. Niet alleen financieel  maar ook de eenzaamheid voelt in de Kerst- en Nieuwjaarsperiode zwaarder door. Daarom zorgt het Ocmw, samen met een aantal verenigingen voor een Kerstmaaltijd op Kerstdag zelf. Meer dan 100 mensen schuiven aan.

Om armoede tegen te gaan is een passende tewerkstelling de beste optie. Daarom zorgt het Ocmw voor een goede arbeidsbegeleiding voor hen bij wie dit moeilijker ligt, maar ook een betaalbare huisvesting in een gezonde woning is noodzakelijk. Tijdens de laatste legislatuur zorgde het Ocmw voor niet minder dan 22 nieuwe woongelegenheden en werden zeker 60 woongelegenheden voorzien van extra isolatie en dubbel glas. Waardoor de facturen van verwarming bij de bewoners dalen.

Ook voor de kinderen is er veel aandacht. Opvoedingsondersteuning door OSIO (vanuit Ons Tehuis), het oprichten van een pamperbank, het huis van het Kind, tussenkomsten bij het begin van het schooljaar in extra kosten, schoenenbons, verlaagd tarief Kinderopvang enz.. bij tal van gezinnen met een laag inkomen..

U leest het goed, ook in Ieper is er heel veel aandacht aan het sterker maken van gezinnen zodat zij uit de spiraal van armoede geraken.