Boezinge ruikt naar soep in februari

Jan Laurens CD&V Ieper
wo, 28/02/2018 - 10:46
Jan Laurens | Gemeenteraadslid

Naar jaarlijkse traditie gaat het kermiscomité van Boezinge de boer op met verse soep.
Voor ons een reden om te informeren over hoe en wat bij gemeenteraadslid Jan Laurens.

CD&V:  Van waar het idee om soep te verkopen?
Jan: Toen in 2005 mijn vader Herman Laurens overleed, hebben we met drie personen zijn taak van Boezinge kermis overgenomen.
Toen was er nog een jaarlijkse pannenkoeken verkoop, maar er was op dat moment echter een overaanbod en Noël Lagrou bracht het idee aan om soep te verkopen. Het eerste idee was de soep inkopen, maar Brigitte Demeester van Café Het Katspel sprong mee op de kar en het idee werd verder uitgewerkt met als doel de soep zelf te maken.

 

CD&v:  Dit moet een heel karwei zijn.
Jan: Zeg wel. Brigitte coördineert de voorbereidingen en maakt de soep klaar met de hulp van vele vrijwilligers. De zaterdagen hebben we dan vier teams die rond gaan van deur tot deur en die de soep uitscheppen in de kommetjes van de bewoners. Iedere week brengen we ongeveer 400 liter soep aan de man of vrouw.

 

CD&V:  Het is wel een origineel concept.
Jan: Het is een concept die het mogelijk maakt om vier zaterdagen rond te gaan en het is een maand die enorm leeft in ons comité. Je moet weten dat we wekelijks 20 a 25  personen nodig hebben . Maar Boezinge lust nog soep en dus is er nog geen sleet op de formule.

 

CD&V: Dat is een ruime groep die nodig is.
Jan:  Klopt, maar het is ook een toffe activiteit. We houden zelf intern wedstrijdjes over de meeste verkoop en met onze bellen houden we de sfeer erin.

 

CD&V: Wat doen jullie met de opbrengsten.
Jan:  Boezinge kermis start in het weekend van de vierde zondag van juli. Als comité organiseren we een rommelmarkt, kinderballenworp, openlucht quiz, autovrije zondag met tal van activiteiten, kindernamiddag en ons pareltje op kermis donderdag ‘het prachtige vuurwerk’. Verder organiseren we nog andere activiteiten die niet jaarlijks zijn, zoals onze straattheaterwandelingen.

 

CD&V: Dank voor de nodige uitleg en veel succes met jullie activiteiten.