Congres van jongeren Nationaal

Congres van JONGCD&V Nationaal
di, 22/03/2016 - 19:20
Bert Segier

Vorig weekend vond in faciliteitengemeente Ronse het Congres van jongeren Nationaal (JONGCD&V) plaats, met als thema 'ethiek', onder de naam Ethica16.

 

Jonge vertegenwoordigers van CD&V-afdelingen uit gans Vlaanderen discussieerden, debatteerden, amendeerden en stemden over ethische vraagstukken over verschillende thema's heen, zoals gezondheidszorg, draagmoederschap, abortus, euthanasie, de vluchtelingencrisis en dierenwelzijn.

 

Ook Ieper was vertegenwoordigd. Bert Segier, oud-voorzitter van de Ieperse jongerenafdeling, nam niet alleen deel aan het congres, maar zat ook een werkgroep voor en was lid van de Congrescommissie.

 

"Het was een interessant congres, met meer dan 100 aanwezigen. Het is belangrijk dat over ethische thema's eens flink kan gedebatteerd worden, want dat raakt vaak aan fundamenten van het maatschappelijk denken en in het bijzonder van een politieke partij. Met JONGCD&V kwamen we uiteindelijk tot een erg progressieve tekst, waarbij de waardigheid van ieder, in verhouding tot zichzelf en de maatschappij, toch centraal blijft staan."

 

Meer info over het Congres en de goedgekeurde tekst vind je op http://www.jongcdenv.be/nationaal/nieuws-detail/jongcd-v-zet-nieuwe-ethische-lijnen-uit/573

Congres van jongeren Nationaal

Congres van jongeren Nationaal