Twee nieuwe sporthallen

Dominique Dehaene Sporthal
di, 06/09/2016 - 14:06
Dominique Dehaene

De stad legt de laatste hand aan de plannen voor twee nieuwe sporthallen. De bouwwerken moeten volgend jaar van start gaan.  Er komen ook twee nieuwe kunstgrasvelden bij.

Ieper is een echte sportstad. Zowel in clubverband als recreatief sporten de Ieperlingen massaal. En daar willen wij hen als stadsbestuur in ondersteunen. Zowel in het centrum als in de deelgemeenten heeft het stadsbestuur altijd geïnvesteerd in sportinfrastructuur.

Maar het aanbod aan (nieuwe) sporten – en de interesse ervoor – blijft groeien. De bestaande sporthallen zijn dan ook drukbezet, van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. En zelfs het gebruik van de sportzalen van de Ieperse scholen volstaat niet meer om aan de vraag te voldoen. Daarom plande Ieper de bouw van twee nieuwe sportzalen.

Op de bestaande sportsite langs de Leopold III-laan komt er een nieuwe turnzaal bij. Daar zal de Koninklijke Ieperse Turnclub onderdak vinden. De turnzaal in Sporthal 1 was te klein geworden voor hun werking. De vrijgekomen ruimte zal gebruikt worden om de rest van het gebouw aan te passen aan de hedendaagse noden en alle beschikbare ruimte in te zetten voor een optimaal gebruik van het gebouw.

In samenwerking met het Gemeenschapsonderwijs verrijst in de loop van 2017 ook een nieuwe sporthal op het Minneplein. Die zal overdag gebruikt worden door de school maar staat buiten de schooluren ter beschikking van de Ieperse recreatieve sporter. Door een aantal activiteiten van Sporthal 1 en 2 naar daar te verhuizen, komt daar ook meer ruimte vrij voor de clubs die er hun trainingen afwerken en wedstrijden spelen.

Ook aan de buitensporten wordt gedacht: er komen een tweede en een derde kunstgrasveld op de sportsite langs de Leopold III-laan. Die velden kunnen het hele jaar door gebruikt worden, waardoor de capaciteit van de velden sterk verhoogd worden. Bovendien zal de hockeyclub er ook zijn vaste stek vinden.

De bouw van deze twee complexen en de kunstgrasvelden vergt een belangrijke investering vanwege de stad: in totaal gaat het om zo’n 6 miljoen euro. De vraag naar meer sportinfrastructuur en het uiterst intensieve gebruik ervan zijn deze inspanning echter meer dan waard.