De Leet: het hart van de stad klopt verder

De Leet Ieper CD&V Ieper
ma, 19/02/2018 - 10:46
Dominque Dehaene | Schepen

Het stadsbestuur greep de rioleringswerken in de binnenstad aan om de omgeving van de Leet een make-over te geven. Elke Ieperling kan beginnen dromen over hoe het centrum van de stad er binnen enkele jaren zal uitzien.

 

De Ieperlingen konden die droom mee uittekenen. Van bij het begin werden zij betrokken: alle voorstellen werden grondig gewikt en gewogen.

 

De Leet draagt veel functies in zich: verkeer, handel, horeca, evenementen, groen,… Het was een uitdaging om die functies elk hun plaats te geven in een praktischere en mooiere setting dan vandaag. Die opdracht is volbracht!

 

De Lakenhallen worden op een sokkel geplaatst: de Grote Markt en het Sint-Maartensplein vormen voortaan één plein in dezelfde materialen. Aan de kant van de kathedraal blijft er ruimte om te parkeren die zelfs wordt uitgebreid aan de achterkant.

 

Het Vandepeereboomplein blijft het kloppend hart van de buurt. Je kan er gezellig iets eten of drinken op het terras, langslopen in één van de handelszaken, genieten van de vele evenementen die er plaats vinden of gewoon anderen ontmoeten. De waterpartijen vormen een verpozingsplek op zonnige dagen. Fietsers en voetgangers zijn er thuis maar de auto is er een welkome gast. Op verschillende plaatsen is (laad- en los)parking voorzien.

 

Het Astridpark wordt de tuin van de stad waar jong en oud kunnen ravotten, een babbeltje slaan, van een optreden genieten, een boek lezen of gewoon eens uitrusten.

 

De werken starten in 2019. Een strikte timing en fasering zullen alles in goede banen leiden. En het vooruitzicht is aanlokkelijk: een volledig nieuwe omgeving als troef voor de Ieperlingen en de vele bezoekers aan onze stad.