CD&V Ieper keurt modellijst verkiezingen gemeenteraad goed

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 CD&V Ieper
do, 26/04/2018 - 11:46
Miguel Stevens | Voorzitter

Het partijbestuur van CD&V Ieper heeft vanavond de voorlopige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 goedgekeurd. Op voorstel van het partijbureau heeft het partijbestuur nu al 28 van de 31 plaatsen ingevuld op de lijst.

 

CD&V Ieper trekt op eigen kracht naar de gemeenteraadsverkiezingen met een sterk vernieuwde en verjongde lijst. Niet minder dan 18 van de 31 kandidaten zijn nieuw en zullen voor het eerst deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met negen kandidaten jonger dan 30 jaar, tien kandidaten tussen 30 en 50 jaar en 9 kandidaten ouder dan 50 bevat de lijst een mix van alle leeftijden. De jongste kandidaat is 18 jaar, de oudste 68.

 

Lijsttrekker Katrien Desomer is trots om deze lijst te presenteren aan de kiezer: “Dat zoveel jongeren kandidaat willen zijn, is een duidelijk signaal dat CD&V Ieper klaar is voor de toekomst. De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd om van Ieper en de deelgemeenten een bloeiende stad te maken, waar het aangenaam wonen is. Hopelijk krijgen we met deze lijst vol ervaring en vers bloed de kans om dit werk verder te zetten. Samen met de vele nieuwkomers op onze lijst zullen we nu ons partijprogramma verder uitwerken. Onze voorstellen voor de volgende zes jaar zullen wij in juni presenteren aan de kiezer.”

 

Het is duidelijk dat deze lijst een wissel op de toekomst is. CD&V Ieper neemt met grote dankbaarheid afscheid van zeven raadsleden, die tijdens de voorbije legislaturen als raadslid, schepen of burgemeester mee het beleid hebben bepaald. Lijstduwer Jan Durnez: “Ik ben erg blij om op deze manier de fakkel te kunnen doorgeven. De combinatie van een jonge, enthousiaste nieuwe lichting én de ervaring van de huidige raadsleden en schepenen is een waarborg voor de toekomst. Meer dan ooit blijf ik beschikbaar voor ons geliefde Ieper.”

 

Het partijbestuur legde eerder al de volgende namen vast op de lijst: lijsttrekker Katrien Desomer en Dieter Deltour op plaatsen 1 en 2; lijstduwer Jan Durnez en Marieke Cloet op plaatsen 31 en 30. Vanavond werden nog eens 24 personen toegevoegd aan de modellijst. Die zal voorgelegd worden aan alle leden ter goedkeuring. Voor de provincieraadsverkiezingen heeft het partijbestuur Jan Breyne voorgedragen om namens de afdeling Ieper deel te nemen. Hij zal vanaf de 9de plaats de Ieperse kandidaat zijn voor een zitje in de afgeslankte provincieraad van West-Vlaanderen.

 

1 Katrien Desomer
2 Dieter Deltour
3 Stephaan De Roo
4 Jo Baert
5 Peter De Groote
6 Korneel Maes
7 Cynthia Debuyserie
8 Jonas Vandecasteele
9 Sara Moeres
10 Jan Breyne
11 ...
12 Miguel Gheysens
13 Miet Durnez
14 Maxim Lernout
15 Els Morlion
16 Jan Laurens
17 Stefaan Williams
18 Sabine Goudeseune
19 Lies Sampers
20 Micheline Sandelé
21 Peter Dehaerne
22 ...
23 ...
24 Yari Saelens
25 Brecht Vangheluwe
26 Alexandra Moyaert
27 Jordy Dehaene
28 Sien Vandamme
29 Hans Feys
30 Marieke Cloet
31 Jan Durnez

Voor meer info: Miguel STEVENS, voorzitter CD&V Ieper : 0495 21 99 44