Burgemeester neemt verantwoordelijkheid

Jan Durnez Stad Ieper Burgemeester Astridpark
vr, 09/09/2016 - 19:45
Jan Durnez

Burgemeester neemt verantwoordelijkheid en vaardigt met onmiddellijke ingang alcoholverbod uit in het Astridpark

Het Astridpark is een publiek park ten dienste van de bewoners en bezoekers van de stad. In die zin moet iedereen daar vrijelijk terecht kunnen en er op het gemak kunnen vertoeven binnen de voorwaarden zoals vastgelegd in het Algemeen Politiereglement.

In het voorjaar werd het park zelfs meer opengetrokken door een fundamentele aanpak van de beplantingen, dit om de transparante aantrekkelijkheid van dit mooie park te verhogen. 

 

Sedert enkele weken zijn er evenwel toenemende klachten wat betreft het rondhangen in het Astridpark door meerdere individuen die er afspreken. Daarbij wordt er zeer frequent, zo niet altijd, alcohol verbruikt in die mate dat er overlast ontstaat : openbare dronkenschap met regelmatig ruzies, zelfs met slagen en verwondingen tot gevolg, mensen worden ongepast aangesproken, lastig gevallen zelfs geïntimideerd zodanig dat dit voor sommigen bedreigend is, minstens zo aanvoelt en ze het park gaan ontwijken. Het alcoholgebruik is hierbij overduidelijk een bezwarende factor. Op die manier zorgt dit niet alleen voor lawaaioverlast maar ook voor een sterk negatieve sfeer in het park en de onmiddellijke buurt. Het is zover gekomen dat de Politie, die er al ruim meer gaat patrouilleren dan in normale omstandigheden, er de laatste dagen meermaals is moeten optreden waarbij diverse processen-verbaal werden opgemaakt en laatst zelfs mensen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis na een uit de hand gelopen ruzie.

 

Gezien de ernst van de situatie en de zwaarwichtigheid van de feiten die voor zichzelf spreken en vastgesteld zijn door de Politie, zijn dringende maatregelen vereist om hieraan een einde te maken. Zo lijkt het noodzakelijk om naast het bestaande toegangsverbod (22.00 tot 6.00 uur), minstens tijdelijk ook een alcoholverbod te voorzien zodat de gemoederen op zin minst hierdoor niet kunnen verhit worden. De Ieperse burgemeester Jan Durnez vaardigde dan ook met onmiddellijke ingang een alcoholverbod uit in het Astridpark.

 

Meer info: Stad Ieper - Jan Durnez, burgemeester – tel. +32(0)495545006