Saint-Patrick's Day

zo, 19/03/2017 - 17:31
HLN

De Ieperse burgemeester heeft een paar weken geleden de vraag gekregen van de Ierse ambassadeur Eamon Mac Aodha of Ieper op

Saint-Patrick's Day

geen van haar gebouwen in het groen wil laten schijnen. Resultaat: de Lakenhalle zal van vrijdag 17 maart tot en met donderdag 23 maart groen kleuren.

 

 

De Ieperse burgemeester heeft een paar weken geleden de vraag gekregen van de Ierse ambassadeur Eamon Mac Aodha of Ieper op Saint-Patrick's Day geen van haar gebouwen in het groen wil laten schijnen. Daarmee zou een traditie worden verdergezet die al in heel wat andere steden plaatsvindt. Sinds zeven jaar worden over de hele wereld de belangrijkste monumenten in het groen uitgelicht, zoals London Eye, het Colosseum in Rome en Manneke Pis in Brussel.

"De ambassadeur wil dit jaar graag met Ieper samenwerken om de link tussen onze geschiedenissen te benadrukken", klinkt het.

"Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn namelijk duizenden Ierse soldaten hier neergestreken. Bijna 100 jaar geleden was er ook de belangrijke 'Battle of Messines Ridge', waarbij onder andere twee Ierse divisies een cruciale rol speelden. 2017 is dus hét jaar van de eeuwherdenkingen rond de Derde Slag om Ieper. Het In Flanders Fields Museum heeft een speciaal programma uitgewerkt rond '1917-De Totale Oorlog', met onder meer een grote tentoonstelling. Dé gepaste gelegenheid dus om Ieper te betrekken in het grote '

Global Greening Project 2017

'. Het resultaat is dat de Lakenhalle op de Grote Markt in het groen zal staan van vrijdagavond 17 maart tot en met donderdag 23 maart." (CMW)

 

De Lakenhalle zal binnenkort groen kleuren. - Foto GF

Een sterke band met Ierland, Greening project, Saint-Patrick's Day